Direktor kompanije Jela Jagodina uručio nagradu Dušanu Kovačeviću

Direktor kompanije Jela Jagodina uručio nagradu Dušanu Kovačeviću

Uručenjem nagrada sinoć su završeni 46. Dani komedije u Jagodini. Tradicionalni pozorišni festival najboljih komediografskih ostvarenja Srbije ove godine odvijao se pod sloganom „Tragikomedije našeg vremena“. Vođeni mudrom porukom akademika Dušana Kovačevića da: „Za čoveka, dok se smeje, ima nade“ odlučili smo da i ove godine nesebično podržimo jedan od najznačajnijih kulturnih događaja u našoj zemlji.

Sedam dana smo uživali u glumačkim bravurama, zanimlјivim kostimima, interesantnim scenografskim rešenjima i pozorišnim pričama, čije su teme bliske savremenom pozorišnom gledaocu. Na ovim Danima komedije najviše smo se smejali ljudskoj nesavršenosti i pomalo osmehivali provokativnim aluzijama na dnevno političke aktuelnosti. Sa setnim osmehom ispratili smo replike poput one koja nas je opominjuće upozorila da „kad vam je kuća prazna onda vam je duša na promaji“.

Na kraju, Miroljubu Radovanoviću, direktoru naše kompanije „Jela Jagodina“, pripala je prijatna dužnost da Dušanu Kovačeviću za dramsko delo „Hipnoza jedne ljubavi” uruči Nagradu za najbolji savremeni domaći komediografski tekst izveden na festivalu.. Istoimena predstava, koju je i režirao Dušan Kovačević, a u produkciji Zvezdara teatra iz Beograda, najboljom su proglasili i stručni žiri i publika na ovogodišnjim Danima komedije.

Ponosni smo što smo bili deo magije!