Počastili smo se kulturom na DOPS-u

Počastili smo se kulturom na DOPS-u

Dodelom nagrada, proteklog vikenda, završen je 8. Međunarodni festival dečijih i omladinskih pozorišnih predstava DOPS u Jagodini. Nagrade su dodeljene za najbolju predstavu, zatim za režiju, glavne ženske i muške uloge, epizode, scenografiju i kostim, kao i specijalne nagrade. Književniku prof. dr. Milivoju Mlađenoviću iz Sombora uručena je prestižna nagrada "Selimir V. Milosavljević", za najbolji savremeni dramski tekst namenjen deci i mladima.

Dok su se na sceni jagodinskog Kulturnog centra, smenjivali dobitnici priznanja, našoj kompaniji, koja je ove godine bila zlatni sponzor festivala, pripala je čast da uruči glavne nagrade za najbolju predstavu. Najboljim predstavama proglašene su „Učiteljica“ u izvođenju Kreativnog studija "Čarolija" iz Novog Sada i "Kralj Ibi" u izvođenju Gradskog pozorišta iz Bečeja, a u ime kompanije Jela, nagrade je dobitnicima predala Marija Aničić, PR i marketing menadžer. Verujuću u ideje festivala dali smo podršku kreativnim ljudima koji ga stvaraju i daruju mladoj pozorišnoj publici.

Dramske večeri, u kojima su učestvovali članovi žirija, Kalina Kovačević i Rade Marjanović, bile su namenje nešto starijoj publici. Tokom trajanja festivala, ovi istaknuti dramski umetnici bili su gosti naše kompanije. A od njih smo saznali da deca već od treće godine mogu aktivno, sa razumevanjem, pratiti pozorišne predstave namenjene njima.