KUHINJA STIGLA U PRAVI ČAS

KUHINJA STIGLA U PRAVI ČAS

U pitomo banatsko selo Neuzina u opštini Sečanj, u kome žive Elizabeta Feješ i Danijel Trifunov, stigla je ekipa kompanije „Jela“, da u hjihovom domu, montira novu kuhinju, lakiranu UV lakom, i to samo nedelju dana pre njihovog venčanja, tako da možemo reći kako je nagrada zaista, stigla u pravi čas. A novu kuhinju iz kolekcije Riva za svoju verenicu i buduću suprugu Danijel je osvojio učešćem u nagradnoj akciji u kojoj smo zajedno sa HIT FM radijom tražili „Najbolju domaćicu u Srbiji“.

Da je Elizabeta sasvim opravdano izabrana za „Najdomaćicu Srbije“ uverila se i naša ekipa odmah po dolasku jer nas je mladi par, u svom skromnom domu, dočekao sa sveže ispečenim kiflicama i kolačima sa domaćim višnjama. Uz posluženje usledio je i kratak dogovor sa Jelinim montažerima o rasporedu kuhinjskih elemenata, o čemu je uglavnom odlučivala Elizabeta, jer će ipak, ona najviše vremena provoditi u svojoj novoj kuhinji.

Dok je naša ekipa vredno radila na montaži kuhinje, Danijel i Elizabeta pričali su nam o sebi i svojim planovima za budućnost. Danijel, poljoprivredni mehaničar zaposlen je u obližnjoj zemljoradničkoj zadruzi, a Elizabeta je diplomirani filolog u potrazi za poslom. Upravo zbog toga nas je najviše interesovalo da li je Danijel samoinicijativno poslao poruku ili je Elizabeta imala svog udela u toj priči?

- Sve sam sam napisao bez njenog znanja, ponosno nam je rekao Danijel.

U toku je bila setva i tog dana Danijel je bio na poslu. U kabini traktora, kao i obično, slušao je HIT FM radio gde je i čuo reklamu i odlučio da prijavi svoju verenicu za najbolju domaćicu u Srbiji.
-Moja verenica lepo kuva i hteo sam da joj poklonim mali znak pažnje čak i da ne pobedimo, priča nam Danijel, koga zovu i Buca, tako da je i nadimkom potvrdio svoju priču.
- Kako radim sa novim modernim traktorom za setvu, gde praktično samo „pilotiram“, imao sam dovoljno vremena da smislim poruku i pošaljem je, dodaje Danijel. Elizabeti, koja je bila kod kuće, javio je da sluša radio.

Danijel ne krije da se nadao nagradi. I to baš ovoj glavnoj, jer veruje u sreću, za razliku od Elizabete, koja je bila uverena da joj niko ništa neće pružiti besplatno. Na ovom svetu i u ovom životu. Drago nam je da smo je baš mi razuverili i pružili jedan nov, vedriji pogled u budućnost, u kojoj smo njenu i Danijelovu svakodnevicu koliko toliko već olakšali.

Sada već Trifunovi, nadaju se da će uskoro i Elizabeta naći posao i da će onda moći da misle i o proširenju porodice, ili kako nam je to Danijel lepo rekao: da osnuju pravu porodicu!

Na kraju pitali smo ih da li su videli novi Nagradni konkurs „Jela uz orlove“ na fejsbuk stranici i da li će se prijavati za učešće. Danijel nam je rekao da su videli konkurs, ali se neće prijavati za učešće, jer žele nekom drugom dati priliku da bude obradovan našim „sjajnim“ poklonima.

- A, iskreno, nisam baš dobar poznavalac fudbala, priznao nam je Danijel.

Ako je suditi prema broju roda koji nas je dočekao i ispratio iz Neuzina, Elizabeti i Danijelu, želja za potomostvom verujemo, brzo će se ostvariti. Pogotovo, jer je tokom našeg boravka u njihovom domu, Elizabeta dobila poziv iz Nacionalne službe za zapošljavanje u Zrenjaninu.

Pogledajte kako je prošla montaža i kako izgleda nova kuhinja ovog mladog bračnog para.