ŠESTI JELIN KUĆNI SAJAM

ŠESTI JELIN KUĆNI SAJAM

Vreme u kome živimo donosi nove izazove i neprestano nas podstiče da se menjamo i unapređujemo svoje poslovanje. Najbolji način da uskladimo korak sa vremenom je kroz uvođenje novih tehnologija koje dovode do poboljšanja kvaliteta proizvoda namenjenih savremenom čoveku za opremanje doma. Modernim, a pre svega kvalitetnim nameštajem. Upornost, trud i predanost poslu dovela nas je do pozicije regionalnog lidera u proizvodnji nameštaja. Od pločastih materijala za opremanje dečijih soba, koje se više od četvrt veka proizvode pod brendom Kiki, do proizvodnih programa kojima smo hteli da domaćem i evropskom tržištu ponudimo nameštaj za kompletno opremanje doma. Tako su nastajale kolekcije spavaćih i dnevnih soba, a zatim i predsoblja. Sa ponosom danas kažemo da smo postali i regionalni lider u proizvodnji nameštaja za opremanje kuhinja.

Promene su neophodne i dobre, a za novine u našem poslovanju, najpre će saznati poslovni partneri, za koje organizujemo šesti kućni sajam, u periodu od 6. do 12. novembra, u Jelinom izložbenom salonu u Jagodini. Specijalni gost našeg sajma biće kuvar Saša Mišić. Jela je prvi proizvođač na Balkanu koji je prihvatio tehnološku revoluciju primene UV lakova u segmentu drvne industrije.

Na novih 10.000 kvadratnih metara izgrađen je proizvodni pogon u kome je postavljena linija za lakiranje proizvođača CEFLA. Korišćenjem UV lakova, premaza nove generacije izuzetnih hemijskih i mehaničkih karakteristika za industrijsko lakiranje elemenata nameštaja u velikim serijama, dobijaju se kvalitetniji proizvodi: površina elemenata je četiri puta otpornija, čvršća i veoma teško se može oštetiti, a visoki sjaj je gotovo stoprocentan (99,7%).

Posle 18 godina dosadašnji dekor bukve u KIKI dečijim sobama biće zamenjen novim dekorom bukve prirodnijeg izgleda. Trudimo se da adekvatno odgovorimo tehnološkim promenama i izazovima vremena, verujući da novi i osveženi asortiman naših proizvoda pronalazi siguran put u porodična gnezda. Proizvodi kompanije Jela danas se nalaze na tržištima 14 zemalja, uključujući države Istočne i Zapadne Evrope a izvoz čini 60% ukupne prodaje. U Srbiji se Jela nameštaj prodaje gotovo u svakom gradu, kao i u svim državama bivše SFR Jugoslavije. Zadržali smo tržišta evropskih zemalja u kojima smo do sada bili prisutni, neka smo obnovili i ostvarili saradnju sa novim, velikim trgovinskim lancima i kroz on line prodaju.

Pored promena koje su prisutne u proizvodnom procesu, u proteklih godinu dana više od 70 novih radnika u našoj kompaniji pronašlo je siguran posao. Kao društveno odgovorna kompanija aktivno učestvujemo u društvenom životu svoje sredine, kroz humanitarne akcije i donatorstvo sportskih, kulturnih, verskih i drugih događaja i aktivnosti. Ponosni smo sponzor Dana komedije, Međunarodnog plesnog festivala i Međunarodnog festivala dečijih i omladinskih predstava DOPS u Jagodini, kao i Međunarodnog džez festivala Nišvil. U emisiji „Žikina šarenica“ na Radio televiziji Srbije, u kvizu Žikine pitalice, od aprila ove godine do početka novembra, podelili smo skoro 30 vaučera za nameštaj.

Ove godine dobili smo i potpuno redizajniran sajt kompanije, usklađen sa potrebama savremenog kupca. Promena je usledila nakon izmene vizuelnog identitita kompanije kroz redizajn logotipa i uvođenje novog korporativnog slogana, Zavoli gde živiš, koji označava energiju kompanije i njenu usmerenost na ideju doma, oplemenjenog životnog prostora u kome rado boravimo i ambijenta u kome možemo u punoj meri iskusiti osećaj pripadanja.