Najnovije vesti

27.04.2017

INSPIRATIVAN DAN SA STUDENTIMA ŠUMARSKOG FAKULTETA

Već više od 10 godina „Jela Jagodina“ je nezaobilazna tačka posete studenata četvrte godine, odseka za preradu drveta Šumarskog fakulteta u Beogradu. U okviru završne terenske nastave, oni su juče obišli proizvodni pogon naše fabrike i showroom, a kroz proizvodni proces stručno ih je vodio naš tim.
 

"Prilikom organizacije završne terenske nastave, mi biramo tri najbolja proizvodna preduzeća u Srbiji, gde ima šta da se vidi i nauči. „Jela Jagodina“ je naš izbor ove godine, ali je u stvari ovo naš dolazak jedanaestu godinu zaredom. Dugi niz godina pratimo „Jelin“ razvoj, a svake godine kada dođemo ponovo se iznenadimo.Uvek zateknemo nešto novo, uvek vidimo neku inovaciju, počevši od tehnologije, preko samog procesa proizvodnje, do finalnog proizvoda", kaže profesor Radovan Šuletić, sa katedre za organizaciju i ekonomiku drvne industrije.
 

Studenti su očigledno, inspirisani viđenim, bili veoma radoznali, pa su naše kolege obasipali pitanjima razne profesionalne tematike, što naravno, ne čudi, jer se nalaze pred izradom diplomskih radova. Saznali smo i da su mnogi od njih već uključeni u porodični biznis sa nameštajem, tako da unapred znaju čime će se baviti kada diplomiraju. Ostali će biti u poziciji da traže posao u struci, tako da je za njih ovo bila jedinstvena prilika da vide kako je organizovan posao u fabrici koja je opremljena savremenom tehnološkom opremom za proizvodnju nameštaja od pločastih materijala.

Tokom posete, grupi se pridružio i vlasnik kompanije, koji je upravo i pozvao studente da tokom leta provedu neko vreme u fabrici. „Jela“ ima potrebe za stručnim kadrovima i vrlo rado će pružiti šansu mladim inženjerima željnim profesionalnih izazova i zaposliti ih.

Poseban utisak na studente, kao i na profesore, ostavio je naš showroom, gde je na više od 1200 kvadrata prikazan celokupan asortiman proizvoda „Jele“, podeljen po programskim celinama i kolekcijama. Posle obilaska pojedinačnih proizvodnih procesa u pogonima fabrike, uz zavirivanje u gotovo svaki kutak izložbenog prostora i obraćanje pažnje na mnoge detalje, studentima je bilo zanimljivo da vide finalne proizvode i da saznaju ko dizajnira naš nameštaj. U naš proces osmišljavanja dizajna nameštaja uključen je veliki tim saradnika, ali završna obrada ideja je delo „Jelinih“ konstruktora nameštaja.

Obilazak je završen u svečanoj sali, gde se gostima obratila direktorka proizvodnje, iskoristivši priliku da ih pozove da na jesen posete štand „Jele“ na sajmu nameštaja u Beogradu.

03.04.2017

Dobrodošli u harmoniju boja i oblika, dobrodošli u EVERGREEN.

Dok smo stvarali spavaću sobu EVERGREEN, vodila nas je ideja klasične lepote. Svaka linija, bordura i ivica ima svoju notu, a sklad između njih je najlepsa simfonija. Kao i sa odabirom partnera, jedan pogled na EVERGREEN dovoljan je da shvatite da je ovo vaša buduća spavaća soba. Novi plakar je komforniji i prostraniji za sve one šešire kojima nikako da nađete mesto. Uzglavlje kreveta ističe njegovu masivnost, a opet ga ne nameće kao centralni deo sobe. Komoda sa tri fioke i krilom sa strane idealna je za čipku i kravate.

I dok posmatrate svog partnera koji sa noćnog stoćića uzima svoju omiljenu knjigu, znaćete da ste napravili pravi izbor, kao i mi dok smo stvarali EVERGREEN, jer smo utkali ljubav u njene note, a na vama je da ih oblikujete u vašu melodiju.

 

28.03.2017

DIREKTOR KOMPANIJE JELA JAGODINA URUČIO NAGRADU DUŠANU KOVAČEVIĆU

 

Uručenjem nagrada sinoć su završeni 46. Dani komedije u Jagodini. Tradicionalni pozorišni festival najboljih komediografskih ostvarenja Srbije ove godine odvijao se pod sloganom „Tragikomedije našeg vremena“. Vođeni mudrom porukom akademika Dušana Kovačevića da: „Za čoveka, dok se smeje, ima nade“ odlučili smo da i ove godine nesebično podržimo jedan od najznačajnijih kulturnih događaja u našoj zemlji.

Sedam dana smo uživali u glumačkim bravurama, zanimlјivim kostimima, interesantnim scenografskim rešenjima i pozorišnim pričama, čije su teme bliske savremenom pozorišnom gledaocu. Na ovim Danima komedije najviše smo se smejali ljudskoj nesavršenosti i pomalo osmehivali provokativnim aluzijama na dnevno političke aktuelnosti. Sa setnim osmehom ispratili smo replike poput one koja nas je opominjuće upozorila da „kad vam je kuća prazna onda vam je duša na promaji“.

Na kraju, Miroljubu Radovanoviću, direktoru naše kompanije „Jela Jagodina“, pripala je prijatna dužnost da Dušanu Kovačeviću za dramsko delo „Hipnoza jedne ljubavi” uruči Nagradu za najbolji savremeni domaći komediografski tekst izveden na festivalu . Istoimena predstava, koju je i režirao Dušan Kovačević, a u produkciji Zvezdara teatra iz Beograda, najboljom su proglasili i stručni žiri i publika na ovogodišnjim Danima komedije.

Ponosni smo što smo bili deo magije pozorišta.

27.03.2017

KIKI JOY NAJBOLJA DEČIJA SOBA

Kompanija „Jela Jagodina“, nagrađena je u kategoriji za najbolju dečiju sobu, na 43. međunarodnom Sajmu nameštaja „Mebel 2017“ u Skoplju. Iz proizvodnog programa KIKI, ove godine najviše ocene dobio je model sobe za tinejdžere „Joy“.

Na sajmu koji je trajao od 21. do 26. marta, u konkurenciji više od 400 proizvođača nameštaja, iz čitave Evrope, „Jela Jagodina“ i ove godine, zauzela je značajnu poziciju. Predstavljeno je ono najbolje, novo i aktuelno za inostrano tržište.

Više od deset godina „Jela Jagodina“ uspešno posluje na makedonskom tržištu, a redovan je učesnik na jednom od najvećih sajmova nameštaja u regionu. Ovo učešće praćeno je nagradama i priznanjima. Prošle godine, takođe u kategoriji nameštaja za decu, nagrađena je soba „Play“.

Kompanija „Jela Jagodina“ u Makedoniji ima razgranatu mrežu ovlašćenih salona, čak deset u Skoplju, po tri u Kumanovu i Tetovu, dva u Đevđeliji i još po jedan u Kičevu, Prilepu, Velesu, Bitoli, Gostivaru, Ohridu i Strumici.

 

 

09.03.2017

JELA JE PRIMER USPEŠNOG POSLOVANJA

 

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić posetio je juče našu kompaniju, zajedno sa ministrom privrede Goranom Kneževićim i predsednikom Privredne komore Srbije Markom Čadežom. Na ulazu u poslovni kompleks „Jele“ sačekalo ih je rukovodstvo kompanije i zaposleni, predvođeni Miroljubom Radovanovićem, vlasnikom fabrike. Premijer Vučić je u obilazak „Jelinog“ poslovnog kompleksa, koji zauzima 12 hektara u Industrijskoj zoni u Jagodini (na koridoru 10), krenuo od upravne zgrade, pozdravivši sve zaposlene. U sali za poslovne sastanke, kroz kratku prezentaciju firme u formi filma i u direktnom razgovoru, premijeru su članovi porodice Radovanović, predstavili svoju kompaniju, razvojne faze i planove za budućnost, a zatim su svi zajedno krenuli u obilazak proizvodnog pogona. „Jela Jagodina“ je, kako je premijer naglasio, dokaz da i naši ljudi mogu uspešno da posluju na tržištu. Posebno je istakao činjenicu da je kompanija sama investirala 3,5 miliona evra u novi proizvodni pogon, čija je površina 10.000 kvadrata, i koji će početi sa radom kroz mesec dana. Iako država do sada nije pomagala našoj kompaniji, premijer je rekao da sada ima razloga, i to sa zadovoljstvom, da pomogne zapošljavanje novih radnika i nove investicije. Vučić je tokom obilaska pogona istakao da mu je posebno drago što je kompanija porodična, kao i što rast proizvodnje i prodaje i na godišnjem nivou iznosi između 17 i 18 odsto. Vlasnik fabrike Miroljub Radovanović rekao je da rast privrede u Srbiji poslednje tri godine doprinosi i uspešnosti poslovanja „Jele“, zahvalivši se na podršci premijeru i Vladi Republike Srbije. Dodao je još i da, to što je stvorena ekonomska stabilnost u zemlji, pozitivno utiče na dalji razvoj kompanije „Jele“. Glavni motiv za razvoj „Jele“ ipak, rekao je Radovanović, našao je u podršci članova svoje porodice, a posebno svojih naslednika koji ga u svemu prate i daju svoj aktivan doprinos realizaciji svih poslovnih poduhvata. Premijer tokom svog boravka u našoj kompaniji nije sakrivao oduševljenje izgledom i radom svih proizvodnih celina i pogona. Poseti su prisustvovali i Dragan Marković, predsednik Skupštine grada Jagodine i drugi ugledni privrednici iz Jagodine.

««
« prethodna
1
2 3 4 5
... 
sledeća » »»