Inspirativan dan sa studentima Šumarskog Fakulteta

Inspirativan dan sa studentima Šumarskog Fakulteta

Već više od 10 godina „Jela Jagodina“ je nezaobilazna tačka posete studenata četvrte godine, odseka za preradu drveta Šumarskog fakulteta u Beogradu. U okviru završne terenske nastave, oni su juče obišli proizvodni pogon naše fabrike i showroom, a kroz proizvodni proces stručno ih je vodio naš tim.  

"Prilikom organizacije završne terenske nastave, mi biramo tri najbolja proizvodna preduzeća u Srbiji, gde ima šta da se vidi i nauči. „Jela Jagodina“ je naš izbor ove godine, ali je u stvari ovo naš dolazak jedanaestu godinu zaredom. Dugi niz godina pratimo „Jelin“ razvoj, a svake godine kada dođemo ponovo se iznenadimo.Uvek zateknemo nešto novo, uvek vidimo neku inovaciju, počevši od tehnologije, preko samog procesa proizvodnje, do finalnog proizvoda", kaže profesor Radovan Šuletić, sa katedre za organizaciju i ekonomiku drvne industrije.  

Studenti su očigledno, inspirisani viđenim, bili veoma radoznali, pa su naše kolege obasipali pitanjima razne profesionalne tematike, što naravno, ne čudi, jer se nalaze pred izradom diplomskih radova. Saznali smo i da su mnogi od njih već uključeni u porodični biznis sa nameštajem, tako da unapred znaju čime će se baviti kada diplomiraju. Ostali će biti u poziciji da traže posao u struci, tako da je za njih ovo bila jedinstvena prilika da vide kako je organizovan posao u fabrici koja je opremljena savremenom tehnološkom opremom za proizvodnju nameštaja od pločastih materijala.

Tokom posete, grupi se pridružio i vlasnik kompanije, koji je upravo i pozvao studente da tokom leta provedu neko vreme u fabrici. „Jela“ ima potrebe za stručnim kadrovima i vrlo rado će pružiti šansu mladim inženjerima željnim profesionalnih izazova i zaposliti ih.

Poseban utisak na studente, kao i na profesore, ostavio je naš showroom, gde je na više od 1200 kvadrata prikazan celokupan asortiman proizvoda „Jele“, podeljen po programskim celinama i kolekcijama. Posle obilaska pojedinačnih proizvodnih procesa u pogonima fabrike, uz zavirivanje u gotovo svaki kutak izložbenog prostora i obraćanje pažnje na mnoge detalje, studentima je bilo zanimljivo da vide finalne proizvode i da saznaju ko dizajnira naš nameštaj. U naš proces osmišljavanja dizajna nameštaja uključen je veliki tim saradnika, ali završna obrada ideja je delo „Jelinih“ konstruktora nameštaja.

Obilazak je završen u svečanoj sali, gde se gostima obratila direktorka proizvodnje, iskoristivši priliku da ih pozove da na jesen posete štand „Jele“ na sajmu nameštaja u Beogradu.