Team building za bolju produktivnost i motivaciju!

Team building za bolju produktivnost i motivaciju!

Ovog proleća, za naš ženski deo kolektiva je organizovano druženje izvan radnog okruženja, jer se pokazalo da je ovakav vid druženja najefikasniji kada se radi o poboljšanju produktivnosti i motivacije zaposlenih. Za tu priliku odlučili smo da team building izlet bude u Mađarskoj.

Jelin ženski tim je obišao Budimpeštu, grad hiljadugodišnje istorije, na obalama Dunava. Ovaj arhitektonski biser je izazvao veliko oduševljenje zbog bogatog sadržaja. Od mostova koji spajaju Budim sa Peštom i čine prepoznatljivu panoramu grada, preko Trga heroja, crkve Matije Korvina, Ribarskog bastiona i Budimskog dvorca, pa sve do Parlamenta koji privukao i najviše pažnje.

Zgrada Parlamenta je simbol Budimpešte i Mađarske, sa preko 690 soba i 18.000 kvadratnih metara površine, predstavlja jedan od najvećih parlamentarnih kompleksa na svetu. Parlament je građen u neogotičkom stilu, a unutrašnjost je bogato ukrašena umetničkim delima, skulpturama i freskama.

Neizostavna lokacija za obilazak vezana za srpsku istoriju u Budimpešti je konak Despota Stefana Lazarevića u Budimskoj tvrđavi. U Pešti je Jelin tim obišao Tekelijanum, zadužbinu koju je osnovao Sava Tekelija kao nekadašnji dom za studenate iz Srbije, a u blizini se nalazi i Agelijanum, zadužbina porodice Dunđerski, kao studentski dom za devojke iz Srbije.

U okviru izleta je posećena i Sentandreja, šarmantan gradić na obali Dunava, bogate istorije i tradicije povezane sa srpskom zajednicom. Danas je srpska zajednica u Sentadreji ne tako velika kao nekada, ali se ostaci srpske kulture i dalje mogu pronaći u gradu kroz arhitekturu, crkve, muzeje i druge spomenike

Najinteresantniji deo trodnevnog druženja bilo je veče u Čardi smeštenoj u vinskim podrumima stare vinarije uz mađarsku nacionalnu kuhinju i ples čardaš. Utiske je rečima teško opisati, pa ćemo pokušati da ih prenesemo kroz fotografije.