"POVEZIVANJE UMOVA, STVARANJE BUDUĆNOSTI"

U čemu je tajna uspeha jedne uspešne kompanije? Da li je u njenoj veličini? Ili možda u kapitalu? Najnovijoj tehnologiji koju poseduje? Prodaji?

Ne. Tajna je u vizionaru i idealisti koji je vodi i ljudima koji je čine. Henri Ford je rekao: „Idealista je osoba koja pomaže drugim ljudima da budu uspešni“. Dugo je tinjala želja našeg vizionara i idealiste, da svoje vredne kolege, saborce na putu do uspeha, odvede na Svetsku izložbu Expo 2020 Dubai. Ta želja se konačno ostvarila u martu 2022.

Kroz temu “Povezivanje umova, stvaranje budućnosti” i tematske celine “Mogućnost”, “Mobilnost” i “Održivost”, manifestacija Expo 2020 Dubai teži da predstavi najbolje primere saradnje i inovacije iz celog sveta, prikazujući prava rešenja za najveće svetske izazove.

Slušajući utiske kolega i sa koliko entuzijazma govore o onome što su videli i doživeli u Dubaiju, razmišljam o tome koliko sreće imamo da nam se ukažu ovakve prilike, i kakva je čast biti u Jelinom timu. Cilj putovanja je bio da ljudi vide da je sve moguće kada postoji želja i volja, da sami pokažu koliko su spremni u nekim nenadanim izazovima, i da izgrade neraskidive odnose u ovom velikom timu.
Kada govorimo o mogućem, Dubai je primer grada koji je iznikao iz običnog peska- dokaz da je sve moguće. O tehnološkim inovacijama i velelepnoj arhitekturi je bespredmetno govoriti, jer sve što je u Dubaiju napravljeno, imalo je jednu nameru: da posmatraču oduzme dah.

35 naših kolega je imalo priliku da pored Svetske izložbe Expo 2020 Dubai, posete Burj Khalifa kulu ukupne visine 829.8 m, spektakularnu Muzičku fontanu na Burj Khalifa jezeru, Burj Al Arab arhitektonsko čudo u obliku jedra broda, Madinat Yumeirah, deo grada inspirisan kanalima u Veneciji. Uživali su upoznajući kulturu domaćina na zajedničkoj tradicionalnoj večeri, ali i odoleli izazovu iznenađenja na pustinjskim dinama u okolini Dubaija i pokazali da su spremni i da mogu sve.