JELINE DAME NA MALTI

JELINE DAME NA MALTI

Malta, mala i gusto naseljena ostrvska država, zemlja Malteških vitezova, ovog Osmog marta bila je destinacija koju su posetile članice Jelinog viteškog reda.

Ovaj znak pažnje u vidu putovanja, koji je postao tradicija za ženski tim naše kompanije, organizovan je po četrnaesti put zaredom. Naše koleginice su nekoliko dana provele uživajući u lepom vremenu, druženju i razgledanju znamenitosti, ali i radno, iskoristivši vreme za poslovne sastanke.

Malta je spoj Mediterana i Britanije začinjen zrnom mavarske kulture. Opasana zidinama, načičkana je kućama sagrađenim od krečnjačkog kamena boje meda i veoma uskim ulicama. Naše koleginice su imale priliku da obidju celo ostrvo, prošetaju ulicama Valete, vide Popajevo selo, kraljevske vrtove San Antonio i novosagradjena atraktivna turistička naselja. Poseban utisak ostavila je Mdina, ili „tihi grad“ kako je zovu, najstarija prestonica Malte u kojoj živi samo tri stotine stanovnika plemićkih porodica. Najjača impresija koju možete poneti sa ovog ostrva je sjedinjenost starog i novog, kultura i ljudi istoka i zapada, spoj nespojivog.

Malta po svojoj gužvi podseća na Njujork, što nije čudno jer na tako malom prostoru živi nešto manje od pola miliona ljudi. I ženski deo kolektiva je bio delić te gužve, a kako su se provele, pokušaćemo da dočaramo slikama.